İran, Petrol Tankerine Yeniden El Konulduğu Haberini Yalanladı

  • 17 Ağustos 2019
  • 1.850 kez görüntülendi.
İran, Petrol Tankerine Yeniden El Konulduğu Haberini Yalanladı

İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu Başkan Yardımcısı Celil İslami, Grace-1 petrol tankerine yeniden el konulduğu haberi tekzip ettiği açıklamasında, bu tanker hal hazırda Akdeniz limanlarından birine doğru hareket halinde olduğunu belirtti.

Cumartesi günü IRNA’ya konuşan Limanlar ve Denizcilik Kurumu Başkan Yardımcısı Celil İslami, Grace-1 tankerinin adı “Adrian Derya”ya değiştirildiğini belirterek, tankere yeniden el konulduğu haberi doğru olmadığını, tankerin son durumu ile ilgili resmi açıklama pek yakında yayımlanacağını belirtti.

İslami, İran’a ait bu petrol tankeri için hiç bir yeni hadise yaşanmadığını vurguladı.

İran’ın ham petrolünü taşıyan Grace-1 petrol tankerine, 4 Temmuz 2019 tarihinde AB’nin Suriye’ye dayattığı haksız yaptırımları ihlal ettiği bahanesi ile İngiliz donanması tarafından Cebeli Tarık boğazında el konuldu. Ancak Cebeli Tarık suları üzerindeki hakimiyet konusunda İngiltere ile anlaşmazlık yaşayan İspanya yönetimi, İngiliz donanması bu hareketi Amerika devletinin talebi üzerine yaptığını açıkladı.

Öte yandan Cebeli Tarık yüksek mahkemesi geçen Perşembe günü Amerika’nın resmi talebi ve baskılarına rağmen Grace-1 tankerinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Fransa haber ajansı ise Cumartesi günü geçtiği haberinde, Amerika’da bir mahkeme, Washington’un açtığı dava üzerine Grace-1 tankerine el koyma kararı verdiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.