İran: S-300’lerin teslimatıyla ilgili işlemler başladı

  • 24 Kasım 2015
  • 798 kez görüntülendi.
İran: S-300’lerin teslimatıyla ilgili işlemler başladı

İran’ın Moskova Büyükelçisi, Moskova’nın Tahran’a S-300 füze sistemleri gönderme işlemlerine başladığını söyledi.
İran’ın Tasnim haber ajansına göre Büyükelçi Mehdi Sanai, Rusya’nın İran’a S-300 sevkiyatıyla ilgili işlemlere başladığını söyledi. Sanai, “Rusya ile İran yeni bir anlaşma imzaladı ve S-300’lerin teslimatıyla ilgili işlemler başladı” dedi.
İran ile Rusya arasında 2007 yılında imzalanan anlaşma uyarınca, Moskova’nın Tahran’a 5 adet S-300 füze sistemi teslim etmesi gerekiyordu, ancak Moskova, bu sistemi, BM Güvenlik Konseyi’nin İran’a yönelik yaptırım kararı gerekkçesiyle, İran’a teslim etmekten kaçınıyordu.
Sanai, Rusya’nın bu bağlamdaki yaklaşımın değiştiği için yeni bir anlaşma imzalandığını ve S-300 sevkiyat işlemlerinin başladığını kaydetti.
Rusya ve İran, 2010’da dondurulan S-300 anlaşmasını, 9 Kasım 2015’de yeniden imzalayarak yürürlüğe koydular.
bu arada, Rusya Devlet Başkanı Putin, İran ile uranyum zenginleştirme konusunda işbirliği için uygulanan yaptırımın iptal edilmesine talimat verdi.
PRESSTV’nin haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uranyum zenginleştirilmek için kullanılan malzemelerin Tahran’a gönderilmesini yasaklayan kararın iptal kararını imzalayarak, bu yaptırımın kaldırılmasını emretti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.