İran sanayi, maden ve ticaret bakanı basın toplantısı düzenledi

  • 23 Ağustos 2016
  • 826 kez görüntülendi.
İran sanayi, maden ve ticaret bakanı basın toplantısı düzenledi

İran İslam Cumhuriyeti sanayi, maden ve ticaret bakanı düzenlediği basın toplantısında İran’ın ekonomik ve ticari durumunu açıkladı.

İRNA’nın verdiği habere göre İran İslam Cumhuriyeti sanayi, maden ve ticaret bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, hükümet haftası dolayısıyla katıldığı bir basın toplantısında, 11. Dönem hükümetin 3 yıllık döneminde, sanayi, maden ve ticaret alanında 3.6 milyar dolarlık bir dış yatırımın temin edildiğini ve bu miktarın 1.5 milyar dolarlık bölümünün hükümetin ilk 6 aylık döneminde gerçekleştiğini söyledi.

İran İslam cumhuriyetinin şu anda kendi dış ilişkilerinde her hangi bir kısıtlamaya sahip olmadığını ve sadece bankacılık ilişkilerinin kolaylaştırılması gerektiğini belirten Nimetzade, İran’ın sanayi alanında Amerika’nın dışında hiç bir sınırlamasının olmadığını, İran ile bir takım ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların da giderilmekte olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti sanayi, maden ve ticaret bakanı, bu yıl sonuna kadar otomotiv sektöründe yatırım amaçlı 4 önemli anlaşmanın yabancı sermaye sahipleriyle imzalanacağını da söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.