İran Savunma Bakanı: Suudi rejimi, tecavüzkar, vahşi ve mutassıp bir rejim

  • 09 Ekim 2016
  • 1.050 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Suudi rejimi, tecavüzkar, vahşi ve mutassıp bir rejim

İran Savunma Bakanı General Dehkan, Suudi Arabistan yetkililerinin katliama sebep olduklarını belirterek, yargılanmaları gerektiğini ifade etti.

Suudi Rejimin Yemen’in İçişleri Bakanı’nın babasının taziye töreni sırasında düzenlediği hava saldırısı İranlı yetkililer tarafından şiddetle eliştirildi. Son olarak İran Savunma Bakanı General Dehkan, bu saldırıyı sert bir dille eleştirdi.

Suudi Rejiminin mazlum yemen halkına yaptığı vahşi saldırılara tepki gösteren İranlı Bakan Dehkan, bu saldırılar karşısında Suudi Arabistan’ı tecavüzkar, vahşi ve mutassıp bir rejim olarak niteledi.

Bu saldırının dünya ülkeleri tarafından cevapsız bırakılmaması gerektiğini ifade eden Savunma Bakanı, bu vahşi saldırı karşısında sessiz kalan herkesin Suudi rejimin yaptığı katliama ortak olacağını belirtti.

Son olarak da General Dehkan, Suudi Rejim yetkililerinin savaşa sebep olduklarını belirterek, yargılanmaları gerektiğini ifade etti.

Dün öğleden sonra Suudi rejim Yemen İçişleri Bakanı’nın babasının taziye töreninde savunmasız Yemen halkının üzerine bomba yağdırmış ve bu saldırıda yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.