İran savunma bakanı: Terörizmle mücadelede Asya ülkelerinin işbirliği zaruridir

  • 02 Ekim 2019
  • 1.433 kez görüntülendi.
İran savunma bakanı: Terörizmle mücadelede Asya ülkelerinin işbirliği zaruridir

İran savunma bakanı general Emir Hatemi, Japonya savunma bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde, ”terörizm ve aşırılıkla mücadelenin dünya genelinde ve özelikle Asya’nın batı ve doğu bölgesinde kapsamlı ve yaygın güvenlik işbirliğine gerek olduğunu söyledi.

İran savunma bakanı general Emir Hatemi, sözkonusu görüşmede, Taro Kono’yu Japonya savunma bakanı olarak seçilmesinden dolayı kutlarken, İran ve Japonya arasında ilişkilerin her zaman iyi olduğunu  belirterek, ‘İran Japonya ile her alanda ilişkileri geliştirmek istiyor’ dedi.

İran savunma bakanı,  bölgenin şartlarına da temasla, bir ülkenin kendi güvenliğini bir başka ülkenin istikrarsızlığı gölgesinde temin edemeyeceğini belirterek, ‘ Fars körfezi bölgesinde olduğu gibi dünyanın güvenliği,  ada tarzında temin edilemez’ dedi.

İran savunma bakanı, bazı ülkelerin İran’ın Suudi rejiminin Aramco petrol tesislerine yönelik saldırıda parmağının olduğuna dair ithamların asılsız olduğunu belirterek, bu iddiaları ispatlayacak hiç bir belgenin olmadığını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Japonya savunma bakanı da, bölge gelişmeleriyle ilgili görüşlerini açıkladı ve İran’ın bölgenin güvenliğinin sağlanmasındaki rolüne destek verdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.