İran Savunma Bakanı “TSK’nın Kuzey Irak Operasyonunu” Kınadı

  • 19 Nisan 2018
  • 1.312 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı “TSK’nın Kuzey Irak Operasyonunu” Kınadı

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, iki günlük ziyaret için gittiği Bağdat’ta Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih el-Fayad ile görüştü.

Tuğgeneral Hatemi, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta yürüttüğü askeri operasyonu değerlendirerek, “Bana göre Irak bölgedeki ülkelerin hesaplaşma yeri olmamalı. Bu nedenle, İran İslam Cumhuriyeti kuzey Irak’ta yürütülen askeri operasyonları teyit etmemektedir. İran olarak başta Irak olmak üzere tüm ülkelerin ulusal egemenliğine saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İki ülkenin terörle mücadele işbirliğine işaret eden Tuğgeneral Hatemi, bunu “karşılıklı işbirliğinin en mükemmel bir örneği” olarak nitelendirdi.

Tuğgeneral Hatemi, İran ve Irak arasında Yüksek Savunma İşbirliği Komisyonu’nun kurulmasının önemine değinerek, İran’ın savunma işbirliğiyle birlikte, komşu ülke Irak’ı Iraklılarla beraber yeniden inşa etmeye hazır olduğunu belirtti.

Bölgedeki son gelişmeler hakkında İran Savunma Bakanı şunları konuştu: Sözde insan hakları savunucuları olan Batılı ülkelerin bölgedeki cinayetlerine tanıklık etmeye devam ediyoruz. ABD, İngiltere ve Fransa’dan Suriye’ye yönelik yapılan son füze saldırıları, yabancı güçlerin bölgedeki ülkelere müdahale edip kaderini değiştirmeye çalıştığını gösteriyor.

Iraklı yetkili de bu görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin çok sağlam olduğunu ifade ederek, “Bu stratejik ilişkilerin herhangi bir ülke tarafından zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bunlara ilave olarak Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı, “Eğer İran, Irak ve Suriye’ye destek vermeseydi, bugün bu ülkelerin durumu çok karmaşık ve inanılmaz bir hale gelecekti” değerlendirmesini yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.