İran Savunma Bakanlığı: Stratejik silahların güçlendirilmesi ve savunma gücü İran’ın sürdürülebilir güvenliğinin garantisidir

  • 22 Ağustos 2018
  • 1.361 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanlığı: Stratejik silahların güçlendirilmesi ve savunma gücü İran’ın sürdürülebilir güvenliğinin garantisidir

İran Savunma Bakanlığı, ‘savunma sanayi günü’ münasebetiyle yaptığı açıklamada, stratejik silahların güçlendirilmesi, savunmanın gücünü en üst düzeye çıkarmak ve İslami direniş cephesini desteklemenin, İran İslam Cumhuriyeti’nin istikrarlı güvenliğini güvence altına aldığını bildirdi.

Bugün (Çarşamba) 22 Ağustos, İran’da savunma sanayinin yıldönümüdür.

İran Savunma Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İran İslam Cumhuriyeti, İslam Devrimi’nin önünü kesen düşmanın psikolojik ve medya operasyonlarını herhangi bir askeri eylem ve saldırganlığa karşı önlemeye ve engellemeye zorlayan caydırıcı bir ilerleme ve yetki noktasına ulaştı.”

İran Savunma Bakanlığı’nın açıklamasının devamında, ”İran savunma sanayinin, İran İslam Cumhuriyeti’nin hedef ve politikalarını gerçekleştirmek için savunma ve savunma temelli stratejilerini en üst düzeye çıkarmak için çalıştığına’ yer verildi.

Açıklamada, kara, havacılık, deniz, füze ve savunma alanlarındaki yeni savunma alanlarındaki ilerlemelerin, İran İslam Cumhuriyeti’nin silahlı kuvvetlerinin bilimsel düzeyini, İran’ın kötü niyetli düşmanlarının hiç bir zaman İran’ı zayıflatamayacağı ve kontrol edemeyeceği bir noktaya getirdiği” belirtiliyor.

Bu arada İran’da savunma sanayi günü yıldönümünde İran cumhurbaşkanı Ruhani tarafından, tasarımı ve yapımını İran’ın yaptığı İran’lı ilk yerli savaş uçağı Kevser de görücüye çıktı.

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi de, 21 Ağustos Ulusal Savunma Sanayii Günü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

Tahran’da düzenlenen törende konuşan Tuğgeneral Hatemi, “Bölgesel ve küresel gelişmeleri göz önünde tutulduğunda uluslararası güçlerin İran başta olmak üzere Batı Asya bölgesine odaklandığına özellikle kapsamlı rekabetlerine tanıklık ediyoruz” dedi.

Bugünkü askeri uçağın tanıtımı hakkında Savunma Bakanı, “Bu uçak ihtiyaçlarımızın bir kısmını karşılayabilecek. Bu adım hatta önceki uçaklarımızı geliştirebileceğimizi gösterdi” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.