İran, Suriye krizinin çözümlenmesi yönünde uluslararası girişimleri olumlu karşılıyor

  • 08 Aralık 2015
  • 734 kez görüntülendi.
İran, Suriye krizinin çözümlenmesi yönünde uluslararası girişimleri olumlu karşılıyor
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Yardımcısı, İran İslam cumhuriyetinin Suriye krizinin çözümlenmesi yönünde her türlü uluslararası girişim ve çalışmayı olumlu karşıladığını bildirdi.

Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Yardımcısı, Hüseyin Emir Abdullahiyan dün Tahran’da yabancı ülkeler elçilerine hitaben yaptığı konuşmada, Suriye meselesiyle ilgili Viyana 1 ve 2. oturumlarının sonucu ve İran’ın Suriye kriziyle ilgili tutumu hakkında açıklamada bulundu.

Suriye krizinin çözümlenmesi için BM teşkilatının girişimlerinin olumlu olduğunu ve ileri dönük bir girişim olduğunu belirten Abdullahiyan, Suriye ve bölge gerçeklerinin dikkate alınması ve terörizmle mücadelenin takviye edilmesi durumunda bu girişimlerin sonuç verebileceğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Yardımcısı, Suriye ile ilgili her türlü karar ve girişimin, BM eksenli ve Suriye hükümetiyle gerekli organizenin sağlanmasıyla ancak Suriye halkının irade ve isteği doğrultusunda alınması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.