İran tankerleri tekrar İspanya ve Hollanda limanlarında

  • 30 Ocak 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
İran tankerleri tekrar İspanya ve Hollanda limanlarında

İran Milli Petrol Tankeri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, KOEP’in uygulanması ve yaptırımların kaldırılmasıyla, İran petrol tankerlerinin İspanya ve Hllanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerine git gellerinin başladığını bildirdi.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Reuters haber ajansı da dün verdiği bir haberinde önümüzdeki aydan itibaren İran’ın petrol ihracatında artış olacağını ve yaptırımların kaldırılması ardından Hollanda’nın ilk kez İran’dan günlük 70 bin varillik petrol satın alacağını bildirdi.

İran Milli Petrol Tankeri Şirketinin 15 milyon 500 bin tonluk kapasiteyle dünyanın en büyük petrol tankeri şirketi unvanına sahip olduğunu belirten İran Milli Petrol Tankeri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sirus Kiyan İrsi, Asya, uzak doğu ve Doğu Avrupa şirketlerinin yanı sıra petrol ihracatı konusunda uluslararası şirketlerle de görüşmelerin başlatıldığını bildirdi.

İran Milli Petrol Tankeri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, tüm çalışmaların uluslararası standartlar uyarınca yürütüldüğünü ve bu standartlarda bir petrol tankerinin 15 ila 20 yıl olarak açıklandığını ve İran petrol tankerinin bu açıdan her hangi bir sorunun olmadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.