İran teröristlere karşı Suriye’ye desteğe devam ediyor

  • 04 Eylül 2015
  • 762 kez görüntülendi.
İran teröristlere karşı Suriye’ye desteğe devam ediyor

Arap ve Afrika işlerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı bir kez daha İran’ın Suriye halkı ve hükümetine desteğini ilan etti.
İRİB’in bildirdiğine göre dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emirabdullahiyan dün Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad ile Şam’da yaptığı görüşmede İran’ın terörizme karşı Suriye halkı ve hükümetine desteğini vurguladı.
Emirabdullahiyan Beşar Esad ile görüşmede İran’ın bölgede terörizm ile mücadelenin güçlenmesi ve Suriye’de huzurun sağlanması için hiçbir çalışmadan geri kalmayacağını belirtti.
Dışişleri bakan yardımcısı ayrıca Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile düzenlediği ortak basın toplantısında Beşar Esad ile görüşmesini olumlu ve yapıcı olarak değerlendirdi. Emirabdullahiyan Suriye cumhurbaşkanının ülkede vahdetin sağlanması ve krizi aşma döneminde önemli olduğunu ifade etti.
Beşar Esad da İran’ın bu ülkede siyasi krizin çözümlenmesindeki çalışmalarını olumlu karşılarken Suriye ve bölge halkının, İran’ın onların ülkülerine destek bağlamındaki rolüne güvendiğini belirtti.
Emirabdullahiyan ve Beşar Esad bazı bölge ülkelerinin terör gruplarına verdikleri desteği kınarken, bu ülkede 5 yıllık krizin aşılması için bazı bölgesel ve uluslararası tarafların siyasi müzakereleri faalleştirme çalışmaları hakkında fikir teatisinde bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.