İran uydu taşıyan füze teknolojisine sahip beş ülkeden biri

  • 16 Ocak 2019
  • 1.438 kez görüntülendi.
İran uydu taşıyan füze teknolojisine sahip beş ülkeden biri

İran uzay kurumu ISA’nın uzay teknolojilerini geliştirme bölümü Başkanı Muctaba Soradegi, İran İslam Cumhuriyeti uzaya uydu taşıyan füze teknolojisinde 500 km yükseklikteki yörüngeye 100 kg ağırlığında uydu yerleştirebilen teknolojiye kavuştuklarını belirtti.

Konu ile ilgili muhabirimize açıklama yapan İran uzay kurumu ISA’nın uzay teknolojilerini geliştirme bölümü Başkanı Soradegi, İran İslam Cumhuriyeti ayrıca 500 kg ağırlığında uydu yapımı için gerekli olan teknolojiye de kavuştuğunu ifade etti.

Uzayteknolojilerini geliştirme bölümü Başkanı Soradegi şöylle devam etti: 500 km yükseklikteki yörüngeye uydu yerleştirme başarısı ile birlikte tamamen yerli bir uyduya sahip olma yolunda önemli bir adım atılmış oldu ve tam 300 saniye boyunca bu uydudan çok iyi bilgiler aldık, ki bu da Emir Kebir üniversitesi bilim adamlarının tasarlayarak icra ettikleri altyapıların doğru olduğunu ortaya koydu. Hali hazırda da 150 ila 200 kg ağırlığında olan uyduların yapımı üzerinde duruyoruz. İran uzaktan bilgi toplama ve telekomünikasyon uyduların yapım teknolojisine kavuşmuş bir ülkedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.