İran uzay biliminde bölgede 1, dünyada 11. sırada

  • 15 Ocak 2018
  • 911 kez görüntülendi.
İran uzay biliminde bölgede 1, dünyada 11. sırada

İran uzay kurumu başkanı Murtaza Berari, İran’ın uzay ilmi konusunda bölgede birinci ve dünyada 11. sırada yer aldığını söyledi.

Mehr haber ajansına göre, Murtaza Berari, İran’ın uyduyu uzaya fırlatan 9. ülke olduğunu belirterek bunun İran uzay kurumunun ilk 10 yıl içindeki faaliyetleri sırasında gerçekleştiğini belirterek, bunun İranlı uzmanların ve bilim insanlarının gücünü ve yeteneği gösterdiğini söyledi.

İran enformasyon ve iletişim teknolojisi bakan yardımcısı, İran uzay kurumunun ikinci 10 yıllık programına da temasla, uzay ekonomisinin canlandırılmasının bir ihtiyaç olduğunu çünkü ‘güç’ ve ‘ekonomi’nin uzay teknolojisi sanayinin iki kanadı olduğunu belirtti ve ”uydunun uzaya fırlatılması son derece iyiydi ama halihazırda uzay ekonomisi alanında ciddi bir değişime ihtiyaç vardır’ dedi.

İran uzay kurumu başkanı, uzayla ilgili olarak proğramların üretimine de değinerek, ”uzaydan alınan bilgilerin son derece değerli olduğunu belirtti ve İran uzay kurumunun İran’ın yürütme kurumlarının istekleri yönünde bu bilgilerine onlara verdiğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.