İran ve Avrupa arasında yeni mali kanal açılıyor

  • 27 Ekim 2018
  • 1.144 kez görüntülendi.
İran ve Avrupa arasında yeni mali kanal açılıyor

İran Merkez Bankası Başkanı Abdulnazır Himmeti, İranlı ve Avrupalı ihracatçılar için yeni mali kanal açılacağını, açılan yeni mali kanal İran ve Avrupa arasında bir nevi ikili para anlaşması sayıldığını açıkladı.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdulnasır himmeti konu ile ilgili bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Yeni mali kanalın açılma felsefesi, İranlı ve Avrupalı iktisadi iktivistlerin ve ticari firmaların Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmasından tek yanlı çekilmesine rağmen karşılıklı ticari ilişkilerini sürdürme isteklerine dayanıyor. Bu çerçevede ve mali ödeme sorunlarını bertaraf etmek için Avrupa mali kanalı, iki tarafın gündemine alınmıştır.

Merkez Bankası Başkanı Himmeti, İran ve Avrupa arasındaki yeni mali kanal İranlı ve Avrupalı ihracatçılara yaptıkları ihracatın mali bedelini döviz olarak tahsil etmelerine imkan sağladığını ve ayrıca İran ve AB arasında bir nevi ikili para anlaşması rolünü ifa edeceğini vurguladı.

Himmeti ayrıca Avrupa’nın İran ve AB arasında ticareti kolaylaştırmak için açacağı mali kanal geçen hafte Brüksel’de ele alındığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.