İran ve Azerbaycan ilişkileri geliştirmeye kararlıdırlar

  • 27 Aralık 2016
  • 1.068 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan ilişkileri geliştirmeye kararlıdırlar

İran İslam Cumhuriyeti iletişim ve teknoloji bakanı, İran ve Azerbaycan cumhuriyeti yetkililerinin iradesinin başta ekonomi ilişkiler olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde olduğunu bildirdi.

11. İran-Azerbaycan Ekonomik İşbirlikleri Ortak Komisyonu Oturumuna katılmak için Azerbaycan’a giden İran İletişim ve Teknoloji Bakanı Mahmud Vaezi dün Bakü’ye girişi sırasında İRNA’ya yaptığı açıklamada, iki ülke ortak ekonomik komisyonunun çalışmalarının büyük önem taşıdığını bildirdi.

11. İran-Azerbaycan Ekonomik İşbirlikleri Ortak Komisyonu Oturumu bugün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de iki ülke heyetlerinin katılımıyla düzenlenecek.

Bu oturumda şimdi kadar iki ülke arasında yapılan anlaşmaların hayata g eçirilmmesi yollarının inceleneceğini belirten Mahmud Vaezi, bu projelerden bazılarının şimdiye kadar hayata geçirildiğini ve şimdi ise geri kalan bölümünün icra yollarının ele alınacağını belirtti.

Vaezi ayrıca iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan anlaşma uyarınca önümüzdeki Perşembe günü Nahcıvan-Tebriz ve Meşhed arasında tren seferlerinin resmen başlayacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.