İran ve Fransa Dışişleri Bankaları Ortak Basın Toplantısında Konuştu

  • 29 Temmuz 2015
  • 918 kez görüntülendi.
İran ve Fransa Dışişleri Bankaları Ortak Basın Toplantısında Konuştu

İran ve Fransa Dışişleri bakanları, iki ülke ilişkilerinin özellikle siyasi ve ekonomik alanlarda gelişeceğini açıkladılar.

Bugün Tahran’da Fransa dışişleri bakanı Laurant Fabius ile ortak bir basın toplantısında konuşan İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, iki ülkenin, şimdiye kadar sadece nükleer meseleyle sınırlı olan kendi aralarındaki görüşmeleri başka alanlara da yaymaya karar verdiklerini, Fransa ve Fransa ve İran’ın  nükleer alandaki işbirliklerini geliştirmenin yanı sıra aşırıcılık, terörizm ve kaçakçılıkla mücadele gibi alanlarda da işbirliğinde bulunabileceklerini söyledi.

Fransa dışişleri bakanının Tahran ziyaretinin bir takım yanlış anlaşılmaların giderilmesine sebep olmasını temenni eden Zarif, nükleer anlaşma metninin uygulanmasıyla  iki ülke arasında özellikle enerji, taşımacılık, otomotiv gibi bir çok alanda geniş bir işbirliğinin başlatılmasına zemin oluşturabileceğini söyledi.

Fransa dışişleri bakanı Laurant Fabius da bu basın toplantısında İran ve Fransa ilişkilerinde karşılıklı saygıya temasla, Fransa halkının İran’ın kültür, medeniyet, tarihine ve yine İran-Irak savaşı sırasında İran halkının çekmiş olduğu çilelere özel saygı gösterdiğini söyledi.

Fabius, yeni şartlarda ve yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte İran’ın ilgi göstermesi durumunda Fransa’nın bir çok alanda İran ile yakın işbirliğinde bulunabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.