İran ve Güney Afrika dışişleri bakanları görüştüler

  • 10 Mayıs 2015
  • 764 kez görüntülendi.
İran ve Güney Afrika dışişleri bakanları görüştüler

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün Güney Afrika Dışişleri Bakanı Bayan Maite Mashabane ile bir araya gelerek, ikili ilişkileri geliştirme yollarını, bölgesel ve uluslar arası konuları ele aldılar.
İran-Güney Afrika Karma Komisyon Toplantısının açılış merasimi ardından yapılan görüşmede, Zarif, iki ülke ilişkilerini tarihi, dostane ve stratejik olarak niteledi, yaptırımlara rağmen, İran ve Güney Afrika’nın petrol, doğalgaz, bankacılık ve enerji üretiminde işbirliği yapabileceğini ifade etti.
Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana-Mashabane de, İran’la siyasi-iktisadi ilişkilerin geliştirilmesini Güney Afrika için önemli nitelerken, Tahran ziyaretinden amacının, ikili ilişkiler doğrultusunda somut ve uygulanabilir hareket olduğunu ifade etti.
Ortadoğu ve Afrika’daki gelişmelere işaret eden Güney Afrika Dışişleri Bakanı, çeşitli isimlerle farklı terörist grupların olduğunu, ancak Güney Afrika’nın hiçbir terörizme tahammül edemediğini ifade etti.
Mashabane, Yemen krizi ve Suudi Arabistan’ın saldırısına de değinerek, Yemen krizinin siyasi yolla son bulması gerektiğini, askeri yolun, yanlış olduğunu vurguladı.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.