İran ve Güney Afrika, Suriye ve Yemen krizlerinin siyasi yolla çözümünden yana

  • 24 Nisan 2016
  • 787 kez görüntülendi.
İran ve Güney Afrika, Suriye ve Yemen krizlerinin siyasi yolla çözümünden yana

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, Güney Afrika Uluslarası İlişkiler Bakan Yardımcısı ile Tahran’da bir araya geldi.

 Cumhurbaşkanı Jakob Zuma’nın başkanlığında heyet ile Tahran’a gelen Güney Afrika Uluslalarası İlişkiler ve İşbirliği Bakan Yardımcısı Nomaindiya Mfeketo, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi konusunu ele aldı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Zuma’nın İran’ı ziyaret etmesinin iki ülke ilişkilerinde ivme kazanmasına neden olacağının altını çizen Mfeketo, İran’ın nükleer meselesinin çözümüne yönelik gösterdiği çabalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Güney Afrika Uluslalarası İlişkiler ve İşbirliği Bakan Yardımcısı Nomaindiya Mfeketo da bu görüşmede İran’ın Suriye ve Yemen ile ilgili duruşunu desteklediğini ve bu krizlerin siyasi yöntemle çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Zuma’nın İran’a gelmesinin iki halkın menfaatlerini sağlama hususunda önemli bir adım olduğunu kaydeden Mfeketo, bölge sorunlarının siyasi yolla çözüme kavuşmasından yana olduklarını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.