İran ve Hindistan petrol işbirliği anlaşması imzalayacak

  • 12 Mayıs 2016
  • 917 kez görüntülendi.
İran ve Hindistan petrol işbirliği anlaşması imzalayacak

İran petrol bakanlığının uluslararası işler ve ticaret yardımcısı Emir Hüseyin Zemani Niya, İran ve Hindistan arasında petrol alanında işbirliği anlaşmasının imzalanacağını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Zemani Niya, dün yaptığı açıklamada; Hindistan başbakanının Mayıs ayı sonlarında İran’a yapacağı ziyaret sırasında İran ve Hindistan arasında, İran’ın Ferzad bölgesi gaz sahasının kalkındırılması ve geliştirilmesi için ortak proje olmak üzere, petrol ihracatının arttırılması ve petrol kimya alanında yatırımı içeren konularda anlaşma imzalayacağını söyledi.

İran’ın Hindistan’a petrol ihracatı İran aleyhindeki yaptırımların kalkmasıyla artış kaydederken, mart 2016’da Hindistan’a yapılan petrol ihracatı son 5 yılın en yüksek rakamına ulaştı.

Hindistan petrol rafinerilerinin İran’dan mart ayında günlük olarak ithal ettikleri ham petrol miktarı mart ayında 506 bin varile ulaşırken bu rakam şubat ayına göre yüzde 135 oranında artış kaydetti. İran’ın Hindistan’a bu oranda petrol ihracatı gerçekleştirmesi İran hükümetinin bölgede iktisadi ve ticari alandaki faaliyetler açısından yaptırımlardan sonraki büyük bir başarısı olarak kabul ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.