İran ve Irak arasında kaçakçılık ve terörizmle mücadele işbirliği anlaşması

  • 05 Kasım 2016
  • 1.020 kez görüntülendi.
İran ve Irak arasında kaçakçılık ve terörizmle mücadele işbirliği anlaşması

İslami İran Yargı Gücü başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani, Irak ile terörizm ve kaçakçılıkla mücadele işbirliği anlaşmasının imzalandığını bildirdi.

Mehr haber ajansına göre, Ayetullah Amuli Laricani, Irak’a düzenlediği bir haftalık  ziyaretinin ardından dün akşam Tahran’a dönerken,  düzenlediği basın toplantısında Irak ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu ve  ”Irak ziyaretinde, başta Irak yargı kurumu olmak üzere Iraklı yetkililerle bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiğini” söyledi.

İran Yargı Gücü başkanı, Irak Yargı Gücü yetkilileriyle   yapıcı ve olumlu görüşmelerinin olduğunu ve  iyi bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirtti.

Laricani, sözkonusu anlaşmaya işaretle, kaçakçılara karşı ciddi tutum sergilenmesi, terörizm ile mücadele, İslami insan hakları,  uyuşturucu madde, örgütlü suçlar ile mücadele, uluslararası alanda insan hakları konusunun bu anlaşmanın bir bölümü olduğunu söyledi.

İran yargı gücü başkanı, iki ülke arasında  siyasi, iktisadi ve kültürel ilişkilerin yükseltilmesi gerektiğini belirterek, bu konunun takip edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.