İran ve Irak’ın bir tek hedefi ve ortak düşmanları var

  • 28 Temmuz 2015
  • 663 kez görüntülendi.
İran ve Irak’ın bir tek hedefi ve ortak düşmanları var

İran ziyareti arifesinde Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el Zamili yaptığı açıklamada, İran ve Irak’ın bir tek hedefi ve ortak düşmanları olduğunu belirtti.

Zamili “Irak ve İran’ın tek hedefi ve ortak düşmanları var. Bunların başında IŞİD terörü ve uluslar arası emperyalizm geliyor.” dedi.

Zamili, ortak tehditlerin ve özellikle iki ülkenin kutsal değerlerini ve milletini tehdit eden terör tehlikesini ortadan kaldırmak için iki ülke yetkilileri ve parlamentoları arasında ortak iş birliği ve ilişkilerin daha da geliştirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Zamili sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Tahran’da Irak Büyükelçisi ve Askerî Ataşesi aracığıyla iki ülkenin savunma ve güvenlik komisyonları arasında bir koordinasyon mevcuttur. Biz karşılıklı ziyaretler ve İranlı mevkidaşlarımızla doğrudan görüşmelerle bu işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Hiç şüphesiz iki ülke kaygılarının ortak olduğuna bakıldığında koordinasyonlar da iki taraflı olmalı.”

Bölgedeki bazı ülkelerin terör konusundaki tutumunu eleştiren Zamili “Bazı ülkeler, terörle ve özellikle IŞİD terörüyle mücadelede gerçekten Irak’ın yanında durarak Bağdat’a yardımcı oldular ancak bazı komşu ülkeler teröre yönelik destekleyici tutumu dolayısıyla onlarla sorunlar yaşadık.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.