İran ve Norveç arasında terörizmle mücadelede işbirliği gelişiyor

  • 14 Haziran 2016
  • 921 kez görüntülendi.
İran ve Norveç arasında terörizmle mücadelede işbirliği gelişiyor

İran dışişleri bakanı ve Norveç başbakanı, iki ülke arasında terörizmle mücadele konusunda görüş alış verişinde bulundular.

İRNA’nın haberine göre, İran dışişleri bakanı Zarif dün Oslo’da Norveç başbakanı Erna Solberg ile görüşmesinde, taraflar ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleleri masaya yatırdılar.

Zarif sözkonusu görüşmede, İran cumhurbaşkanının selamlarını Norveç başbakanına iletirken, aynı zamanda İran cumhurbaşkanının Norveç başbakanını İran’a davet mektubunu Solberg’e sundu.

Norveç başbakanı da, sözkonusu görüşmede, nükleer anlaşmaya işaretle, bu anlaşmanın iki ülkenin iktisadi ve siyasi alanda işbirliklerin gelişmesine fırsat verdiğini belirterek; ‘iki ülkenin Suriye’de buhranın siyasi yolla halledilmesine dair çabaları bu buhranın son bulmasına yardımcı olur ve ayrıca bu ülkenin buhranlı bölgelerine de insani yardımlar ulaşır” dedi.

Taraflar sözkonusu görüşmede ayrıca, Irak ve Afganistan gelişmelerini de ele alırlarken, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele konusunu da masaya yatırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.