İran ve Pakistan Deniz Kuvvetleri ikili işbirliğine vurgu yaptı

  • 07 Ocak 2019
  • 1.622 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan Deniz Kuvvetleri ikili işbirliğine vurgu yaptı

Donanma Birinci Bölge Komutanı Amiral Muctaba Muhammedi ve Pakistan Deniz Kuvvetlerine bağlı barış ve dostluk Deniz Görev Grubu Komutanı Amiral Muhammed Salem, ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

İran’ın güneyinde Donanma Birinci Bölge Komutanlığı limanına yanaşan.

Pakistan Deniz Görev Grubu’nu Donanma Birinci Bölge Komutanı Amiral Muctaba Muhammedi karşıladı.

Pakistan Deniz Görev Grubu Komutanı Amiral Muhammed Salem’lee görüşen Amiral Muhammedi, İran ve Pakistan arasında askeri ilişkilerin gelişmesi, iki komşu ülkenin ve özellikle Donanmalarının arasında birliği geliştireceğini kaydetti.

Amiral Muhammedi, Pakistan Deniz Görev Grubu’nun İran ziyareti iki kardeş ve dost ve Müslüman ülkenin arasındaki askeri ilişkileri takviye etmeye yönelik olduğunu belirtti.

Amiral Muhammedi İran silahlı kuvvetleri eğitim ve askeri teçhizat yapımı ve bakımı gibi alanlarda kendine yeter hale gelerek bu alanlarda bağımsız konumda olduğunu ve bununla onur duyduklarını vurguladı.

Hint okyanusu kıyı ülkeleri zirvesi IONS gelecek Şubat ayında İran’ın Benderabbas liman kentinde düzenleneceğini hatırlatan Amiral Muhammedi, IONS’in bir programı da üye ülkelerin arasında ortak askeri tatbikat düzenlemek olduğunu ifade etti.

Görüşmede Pakistan Deniz Kuvvetlerine bağlı barış ve dostluk Deniz Görev Grubu Komutanı Amiral Muhammed Salem de Benderabbas limanıtda bulunmayı iki ülke arasında dostane ilişkilerin gelişmesi işareti olduğunu belirterek, İran donanması denizlerde çok iyi deneyimleri bulunduğunu, Pakistan bu deneyimlerden yararlanmak istediğini vurguladı.

Benderabbas liman kentinde IONS zirvesinin düzenlenmesine işaret eden Amiral Salem, Hint okyanusunun güvenliği bölge dışı ülkelerin müdahalesi olmaksızın temin edilebileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.