İran ve Türkiye, gümrük işbirliğini geliştiriyor

  • 01 Ekim 2015
  • 757 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye, gümrük işbirliğini geliştiriyor

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı ile Türkiye Ticaret ve Gümrük Bakanı bir araya geldi; görüşmede sınır kapılarındaki sorunları giderme ve iki ülke arasında gümrük alanında işbirliği geliştirme yolları ele alındı.
Bir iktisadi ve ticari heyet başkanlığında Ankara’ya giden İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade bugün Türkiye Ticaret ve Gümrük Bakanı Cenab Aşçı ile bir araya gelerek, gümrük alanında işbirliği, Gürbülağ sınır kapısındaki mesai saatinin az olması ve Türkiye’nin Kapı Köy ve Ensen Dere sınır kapılarında faaliyetin askıya alınmaya devam etmesi konularını ele aldı.
Görüşmede Nimetzade, Türkiye’nin İran ile söz konusu iki sınır kapısında çalışmaların durması sebebiyle, Bazergan-Gürbülağ sınır kapısında iş yoğunluğu yaşandığını, bu sorunun bir an önce bertaraf edilmesi için çalışılması gerektiğini kaydetti.
Görüşmede, Türkiye Ticaret ve Gümrük Bakanı da, Ankara’nın İran ile ticaret hacminin 30 milyar dolar değil, 100 milyar dolara çıkarılabileceğine inandığını, komşuluk hakkının yerine getirilmesiyle, belirlenen hedefe doğru hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
Aşçı, Türkiye’nin İran’la olan sınır kapılarının yeniden faaliyete başlaması hakkında ise, bölgede terör faaliyetlerinin bertaraf edilmesiyle yakında sınırların yeniden aktif olacağını temenni etti.
İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı bugün ayrıca, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bir araya geliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.