İran yardımları Myanmar müslümanları içerisinde dağıtıldı

  • 12 Ekim 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
İran yardımları Myanmar müslümanları içerisinde dağıtıldı

Son hafta içinde iki paket halinde Bangladeş sınırında yer alan ve Myanmar mültecilerinin kaldığı Hakimpara kampına gönderilen İran yardımlarının ilk bölümü Arakanlı müslümanlar içerisinde dağıtıldı.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre “Uluslararası Vahdet ve İnsanlık Merkezi” halklar ilişkiler bölümü sorumlusu Sadık İbrahimi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İran’ın son haftadaki insani yardımlarının ilk paketinin sağlık ve tedavi malzemelerinden oluştuğunu ve bu yardım paketinin Arakanlı müslümanlar içerisinde dağıtıldığını bildirdi.

Bu yardım paketiyle birlikte İran’lı bir doktor ekibinin de Bangladeşli iki doktorlaü birlikte kampta mültecilerin sağlık sorunları ile yakından ilgilendiklerini ve 500’ü aşkın kişinin muayene edildiğini belirten Sadık İbrahimi, bu merkezin insani yardımlarının ikinci paketinin ise gelecek hafta Myanmar müslümanlarına gönderileceğini ve tıbbi hizmetlerin devam edeceğini bildirdi.

Halı hazırda Hakimpara mülteci kampında 150 bin Myanmarlı mültecinin kaldığı belirtilmekte.

Tüm uluslararası uyarı ve kınamalara rağmen Myanmar ordusu ve radikal budistlerin müslüamanlara yönelik zulüm ve cinayetleri devam etmkte v ekendilerini bu zulümden kurtarmak isteyen arakanlı müslümanlar ise gruplar halinde kendi ev barklarını terk ederek Bangladeşe sığınmaya çalışmaktalar.

Geçtiğimiz Ağustos tarihinden şimdiye kadar Arakan müslümanlarına yönelik saldırılarda şimdiye kadar 6 bini aşkın müslüman hayatını kaybetmiş, en az 8 bini yaralanmış ve 500 bini aşkın müslüman da yerinden yurdundan olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.