İran’a uçak satımının yasaklanması nükleer anlaşmaya ters

  • 17 Eylül 2017
  • 1.029 kez görüntülendi.
İran’a uçak satımının yasaklanması nükleer anlaşmaya ters

İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyon Başkanı, ABD’nin İran’a uçak satımının yasaklanmasına ilikşkin verdiği onayı nükleer anlaşmanın açık ihlali olarak değerlendirdi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyon Başkanı Alaaddin Borucerdi, ABD Temsilciler Meclisi’nin İran’a uçak satımının yasaklanmasına ilikşkin verdiği onayı nükleer anlaşmanın açık ihlali olarak değerlendirip bu konunun anlaşmanın metniyle ek bölümünde belirgin şekilde vurgulandığını belirtti.

ABD’nin bu girişim ile nükleer anlaşmayı çiğnediğini bildiren Borucerdi, “Bu konu daha ilk adımlarda olduğundan dolayı nihai onayı alması için Senatoya sunulması gerektiğine rağmen baştan beri atılan büyük bir yanlış olarak düzeltilmelidir” ifadelerinde bulundu.

Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyon Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: Böylece bu anlaşmayı imzalayan diğer ülkelerle BM, Amerika’nın bu girişimine tepki göstermeleri lazım. İran’ın yaptırım döneminde de kendi olanaklarına dayanarak sorunlarını giderebileceğine rağmen uçuk satın almanın ülkemizin belirgin bir hakkı olduğundan dolayı ve bu konuda yasal işlemlerin var olduğu için ABD’nin bu ihlaline karşılık verilmesi gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.