İran’da dini ilimler merkezlerinde Şeyh Nemr’in idamına tepkiler sürüyor

  • 04 Ocak 2016
  • 820 kez görüntülendi.
İran’da dini ilimler merkezlerinde Şeyh Nemr’in idamına tepkiler sürüyor
İran’ın çeşitli şehirlerinde dini ilimler medreselerindeki talebelerin Suudi Arabistan’ın mücadeleci İslam alimi Şeyh Nemr’in idam edilmesine tepkileri sürüyor.

İrib Muhabirinin bildirdiğine göre, dün Meşhet, Şiraz, Yasuc, Kum, İsfahan, Semnan, Kerman, Yezd, Erak, Kazvin, Erak, Ahvaz, Benderabbas, Hürremabad ve Bocnurd’da dini ilimler medreselerinin hoca ve talebeleri dersleri tatil ederek Şeyh Nemr’in idam edilmesini kınadılar.

Söz konusu itirazlarda, medrese hocaları ve talebeleri İran dışişleri bakanlığından, Suudi rejimi yöneticilerinin bu insanlık dışı girişiminin soruşturulması amacıyla uluslararası kuruluşlar ve insan hakları kuruluşlarıyla gerekli diplomatik temaslara geçmesi ve bu rejime gerekli cevabın verilmesini istediler.

Ayrıca Tahran’da da üniversite öğrencileri de düzenledikleri protesto gösterisinde Suudi rejiminin Şeyh Nemr’i idam etmesini kınarlarken, bu doğrultuda Filistin Meydanı’nda protesto gösterisi düzenlediler.

Söz konusu gösteride, Amerika ve Siyonist İsrail bayrakları ateşe verildi.

Göstericiler, Şeyh Nemr’in idam edilmesini, Amerika ve siyonist İsrail casusluk servislerinin verdikleri emir sonucu gerçekleştiğini bildirirlerken, Suudi rejiminin bu cinayetinin gerçekte bütün ilahi dinlere yapılmış bir cinayet olduğunu bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.