İran’da güvensizlik oluşturulması konusunda uyarı

  • 12 Temmuz 2016
  • 761 kez görüntülendi.
İran’da güvensizlik oluşturulması konusunda uyarı

İran yargı gücü kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, bazı ülkelerin İran’da güvensizlik çıkarmaya yönelik çaba içinde oldukları konusunda uyarıda bulundu.

İRNA’nın haberine göre, Laricani, dün yargı yetkililerinin oturumunda yaptığı açıklamada; ‘bölgedeki bazı mürteci ve sulta yanlısı ülkelerin, İran’ı güvensizliğe doğru itmeye çalıştıklarını söyledi.

Ayetullah Laricani, İran halkının düşmanların ve teröristlerin komploları karşısında uyanık olmaya davet ederken; ‘İran İslam Cumhuriyetinin bütün güvenlik birimlerinin bu komploları etkisiz hale getirme yönündeki çabalarının takdire şayan’ olduğunu söyledi.

İran yargı gücü kurumu başkanı, Amerika ile bazı ülkelerin Halkın Münafıkları adlı terör örgütü güruhuna desteklerine de işaretle; Amerika’nın terörizm karşısında izlediği çifte ve iki yüzlü siyasetin artık hiç kimsenin ABD’nin terörizmle mücadelesine inanmamasına sebep olduğunu söyledi.

Ayetullah Laricani, İslam inkılabı rehberinin uyarılarının ve tahminlerin, Amerika’nın sorununun nükleer konuda olmadığını çok iyi bir şekilde gösterdiğini zira nükleer anlaşmadan sonra Amerika’nın, insan hakları ihlali ve füze gibi çeşitli bahanelerle, İran İslam Cumhuriyeti’ne baskı peşinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.