İran’da İslam Cumhuriyeti Devletinin Resmen Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun

  • 01 Nisan 2018
  • 1.069 kez görüntülendi.
İran’da İslam Cumhuriyeti Devletinin Resmen Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun

Bugün HŞ 12 Ferverdin (Miladdi 1 Nisan), İran halkının islami izzetin gerçekleşmesi ve ülke kaderinin mümin ve inkılapçı halkı tarafından belirlendiği, halk iradesinin tecelli ettiği “İslam cumhuriyeti” günüdür.

HŞ 12 Ferverdin 1358 günü (1 Nisan 1979) insanlık tarihinin özgürlük mücadelelerinin en parlak yaprağı olan çağımızın eşsiz günüdür.

İran halkı muazzam islam inkılabının zafere ulaştığı ilk günlerde İmam Humeyni’nin -ra- davetine lebbeyk diyerek bilinçli olarak katıldığı referandumda İslam cumhuriyeti nizamına evet oyu verdi ve dünyaya kendi kaderine hakim olduğunu en baştan gösterdi.

İran halkı 12 Ferverdin 1358 tarihinde oy sandıkları başında hazır bulunarak İslam cumhuriyeti tarihinin ilk seçimlerinde, dünyaya müdahale ve yabancıların İran halkı yerine karar alma döneminin geride kaldığını göstererek, sulta düzeninden kurtulma yolu olan liderlerinin izinden devam edeceklerini gösterdi.

İran cesur halkı, İslam inkılabı rehberi tarafından “İran ürünlerine destek” yılı olarak adlandırılan bu yılda da kutsal islam cumhuriyeti nizamın yücelmesi bağlamında daha fazla çalışarak ilerleme ve adalet zirvelerini fethetmek için kararlı ve hızlı adımlar atacağını, İslam inkılabı hedeflerine ulaşmak için tüm dünyayı hayrete düşüreceğinde kararlı olduğunu gösterecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.