İran’da koronavirüs vakasında azalma seyri devam ediyor

  • 19 Nisan 2020
  • 650 kez görüntülendi.
İran’da koronavirüs vakasında azalma seyri devam ediyor

İran’da her geçen gün koronaya yakalanan hastaların sayısında azalma olurken, sağlık ekiplerinin çabaları ve halkın yardımıyla korona ile mücadelede İran’ın durumu daha da iyileşmiştir.

Korona salgını artık tüm dünyaya sıçramış ve koronaya yakalanan hasta sayısı 2 milyon 260 bini geçer ve ABD’de de en az 711 bin koronaya yakalandığı ve 37 binden fazla Amerikalı koronadan hayatını kaybettiği sırada, İran milleti, ABD’nin yasadışı yaptırımları altında korona ile mücadele etmeye devam ediyor.

Bu sorunlar ve sıkıntılara rağmen İran’da korona salgınının ortaya çıkmasının ardından  sağlık, tedavi, sanayi, bilgi tabanlı, gönüllü seferberlik ve silahlı kuvvetler sektörlerindeki tüm halk kesimleri, korona ile mücadele için ulusal komite öncülüğünde bu ölümcül virüs ile mücadeleye başladılar.

ABD’nin zalimce yaptırımlarına rağmen İranlı uzmanlar ve doktorlar, korona ile mücadele pek başarılara imza atmayı başardılar. Bu bağlamda korona hızlı tanı kiti üretebildiler, korona aşısı ve ilacının üretimi için çalışmalarına devam ediyor.

İran Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, ülkede son bir haftada koronavirüs kaynaklı ölüm  ve korona vakası sayısında azalma seyri devam etti.

İran’da sağlık çalışanlarının gayretleri sonucu 56 binden fazla koronalı hasta tedavi işlemlerinin ardından iyileşerek, hastaneden taburcu olmuştur.

Bu arada, İran sağlık bakanlığı halkla ilişkiler sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, Güney Kore’den korona virüs tanı kiti alımının yaptırımdan dolayı iptal edildiğini bildirdi.

İranlı yetkili, Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarının sağlık ürünleri ve ilaç alımını etkilediğini ve bunun en son açık bir şekilde Güney Kore’den satın almak istedikleri korona virüs tanı kitinde görüldüğünü, zira ödemelerin banka üzerinden  yapılacağından bankacılık sisteminin de yaptırıma tabi tutulmasından ötürü bu alımın gerçekleşemediğini söyledi.

Cihanpur, Amerikalı yetkililerin, İran’a sağlık ürünleri ve ilaçta yaptırım olmadığına dair iddialarının ise yalan olduğunu zira uygulamada açıkça ‘yaptırımın bu ürünlerde de görüldüğünü’ bildirerek,  Güney Kore’de ilgili bankanın açık bir şekilde, İran’a yönelik ABD’nin yaptırımlarından dolayı bu işlemin yapılamayacağını bildirdiğini’ söyledi.

İran’da korona virüsün görülmesinin ardından Rusya, Türkiye, Pakistan ve Çin gibi ülkelerin Amerika’dan bu dönemde İran’a yönelik yaptırımları kaldırmasını istemelerine Amerika olumlu cevap vermeyip aksine yaptırımları daha da arttırmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.