Ä°ran’da Åžehid Sayısı 27’ye Yükseldi

  • 14 Åžubat 2019
  • 1.426 kez görüntülendi.
Ä°ran’da Åžehid Sayısı 27’ye Yükseldi

Ä°ran Ä°slam Ä°nkılabı Muhafızlar ordusu halkla iliÅŸkiler bürosunca yapılan açıklamada tekfirci teröristlerin Ä°ran’ın Güney DoÄŸusunda Zahidan-HaÅŸ yolu üzerinde Ä°slam mücahitlerini taşıyan otobüse intihar saldırısı düzenlediÄŸi duyuruldu.

Sepah News’un bildirdiÄŸine göre Ä°slam Ä°nkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs karargahının halkla iliÅŸkiler bürosunun yayınladığı bildiride ÅŸu ifadelere yer verildi:  Ä°ran’da Ä°slam Ä°nkılabının 40. zafer yıldönümünün kutlanması ve 22 Behmen yürüyüşleriyle birlikte küresel istikbarın Ä°ran halkına karşı hezimete uÄŸraması ardından tekfirci teröristler ve sulta ve istikbar düzenine baÄŸlı istihbarat servislerinin piyonları Ä°ran halkına acı yaÅŸatmak amacıyla, ÇarÅŸamba akÅŸamı bölgede sınır muhafızlığı misyonunu tamamlaması ardından yurda dönmekte olan Ä°slam muhafızlarını taşıyan otobüse Zahidan-HaÅŸ yolu üzerinde bir intihar saldırısı gerçekleÅŸtirdiler.

Bildirinin devamında patlayıcı maddelerle dolu bir araçla gerçekleştirilen söz konusu intihar saldırısında İran sınır muhafızlarından bir grubu şehit düşerken bir grubu da yaralandığı kaydedildi.

Son haberlere göre söz konusu terör saldırısında ÅŸimdiye kadar 27 mücahit ÅŸehit düşerken, 17’si de yaralanmış bulunuyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.