İran’da Suud Bağlantılı Bir Terör Şebekesi Daha Çökertildi

  • 04 Temmuz 2016
  • 703 kez görüntülendi.
İran’da Suud Bağlantılı Bir Terör Şebekesi Daha Çökertildi

İran Yargı Sözcüsü Gulam Hüseyin Muhsini, terörist ve tekfirci gruplara bağlı 10 ila 12 kişinin yakalandığını belirterek;“Bu kişilerin dosyaları incelenmektedir” dedi.

Gulam Hüseyin Muhsini gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisine yöneltilen, “ülkenin batısındaki şehirlerden birinde IŞİD mensubu kişilerin yakalandığı söyleniyor” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Şu an bazı batı ülkeleri ve bölgedeki Arabistan gibi gerici ülkeler, İran’da huzursuzluk yaratmaya çalışıyorlar ve teröristlerle mücadele ettiklerini söyleyenlerin kendileri terörist üretmekte ve onları donatmaktadır.

Bu ülkeler için İran’ın bölgede ve hatta dünyanın bazı kesimlerinde en güvenilir ülke olması çok ağır bir durum. Bu yüzden huzursuzluk ve güvensizlik yaratmaya çalışıyorlar. Bazı tekfirci grupları İran’da güvensiz bir ortam oluşturmaları için donatıp gönderiyorlar. Neyse ki, Devrim Muhafızları, ordu, polis ve istihbarat birimleri her zaman düşmanın bu komplosunu engellemiştir. Son haftalarda da medyanın haberlerini yayınladığı gibi, bazı sınır şehirlerinde çatışmalar yaşadık.

Bu kişilerin kimlikleri belirlendi ve yakalandılar ve bu çatışmalarda da çok sayıda kişi tutuklandı. Şu an 10 ila 12 kişi tutuklandı ve dosyaları incelenmektedir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.