İran’da teröristlere yardım yataklık eden bazı kişiler yakalandı

  • 10 Haziran 2017
  • 1.192 kez görüntülendi.
İran’da teröristlere yardım yataklık eden bazı kişiler yakalandı

Tahran’daki terör saldırılarını gerçekleştiren teröristlere yardım yataklık eden bazı kişiler, ülkenin muhtelif noktalarında düzenlenen operasyonlar sırasında yakalandığı bildiriliyor.

7 Haziran Çarşamba günü öğle saatlerinden önce İslami Şura Meclisi ve rahmetli İmam Humeyni’nin pak türbesine terör örgütü IŞİD unsurlarının düzenlediği saldırılarda 17 kişi şehit olurken 52 kişi de yaralandı.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, Tahran’ın batısında yer alan Elborz Başsavcısı Ahmet Faziliyan bugün yaptığı açıklamada, Tahran’da 7 Haziran’da düzenlenen terör eylemlerine yardım eden 7 kişinin Elborz vilayetine bağlı Ferdis ilçesinde yakalandığını duyurdu.

İran’ın güneyinde yer alan Fars Vilayeti İstihbarat Dairesi Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada da, terörist gruplarla bağlantılı olduklarından 7 kişinin Fars bölgesinde yakalandığını bildirdi.

İran’da bir güvenlik yetkilisi geçen çarşamba günü Tahran’daki terörist saldırılarla ilgili olarak İran’ın güneyinde yer alan Mahşehr liman kentinde yabancı uyruklu bir kişinin tutuklandığını bildirdi.

Sözkonusu güvenlik yetkilisi, güvenlik güçlerinin gece gündüz durmak bilmeyen çabalarının sonucu yakalanan yabancı uyruklunun hangi ülke vatandaşı olduğunu söylemezken, bu kişinin teröristlerin teçhizat ve ihtiyaçlarını temin etme yönünde çaba gösterdiğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada, ülkenin bazı noktalarında düzenlenen operasyonlar sonucu 41 IŞİD teröristinin yakalandığını duyurdu.

İstihbarat Bakanlığı açıklamasında,  ülkenin batısındaki Kermanşah, doğusundaki Kürdistan, kuzey batısındaki Batı Azerbaycan vilayetleri ve Tahran’da düzenlenen ve halkın da işbirliği yaptığı bir dizi çetrefil operasyonunun ardından terör örgütü IŞİD üyesi 41 kişinin yakalandığını duyurdu.

Açıklamada yakalananlar arasında eylem timleri, arıca iletişim ve tedarik liderlerinin de olduğu, ayrıca teröristlere ait belgeler ve ekipmanlarının da ele geçirildiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü İslami Şura Meclisi ve İmam Humeyni -ra- Türbesi’ne düzenlenen saldırıların ardından İran’ın genelindeki kritik merkezlerde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Dün başkent Tahran’da halkın farklı kesimlerinden yüz binlerce kişinin katılımıyla başkentteki çifte terör saldırılarında şehit olan vatandaşlar için görkemli cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreni boyunca “kahrolsun ABD”, “kahrolsun İsrail” ve “kahrolsun Al-i Suud rejimi” sloganları atan halk, teröristlerin hamilerini protesto ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.