İran’da Teröristlere yataklık eden bir grup yakalandı

  • 10 Haziran 2017
  • 1.371 kez görüntülendi.
İran’da Teröristlere yataklık eden bir grup yakalandı

Tahran’da düzenlenen terör olaylarına yataklık edenlerden bir kaçı daha ülkenin muhtelif bölgelerinde yakalandı.

Tahran’da gerçekleşen terör saldırısında teröristler İmam Humeyni türbesi ile İslami Şura Meclis binasını hedef aldılar. Tüm teröristlerin etkisiz hale getirildiği olaylarda 17 kişi şehit olurken 53 kişiden fazla yaralanmıştı.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre Tahran’ın batısında yer alan Elborz eyaleti adliyesi başkanı Ahmed Faziliyan, Tahran terör olayına yataklık edenlerden 7 kişinin daha Elborz eyaletinin Ferdis ilçesinde yakalandığını bildirdi.

Şirez istihbara dairesi tarafından yapılan açıklamada ise Fars eyaletinde terör grupları ile ilişkili olan 7 kişinin göz altına alındığını açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı da daha önce, Vahabbi, IŞİD teröristlerden 41 kişinin yakalandığını bildirmişti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, istihbari operasyonlar ile birlikte bazı teröristlerin ailelerinin işbirliği ile Kermanşah, Kürdistan, Batı Azerbaycan ve Tahran’da yapılan operasyonlarda vahabbi, IŞİD terör mensubu 41 kişinin yakalandığı ifade edildi.Bildiride ailelerden çocukları karşısında ve ülke güvenlikleri ile ilgili sorumluluk duygularından dolayı teşekkür etti.

İran İstihbarat Bakanlığı bir açıklama ile teröristlerin isim ve fotoğraflarını yayınlayarak teröristlerin Vahabbi ve Tekfirci guruplara bağlı oldukları ve IŞİD’e katıldıktan sonra ülke dışına çıktıklarını ve Musul ve Rakka’daki terör olaylarına da katıldıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.