İran’da Tutuklanan Teröristlerin İtirafları

  • 25 Haziran 2016
  • 903 kez görüntülendi.
İran’da Tutuklanan Teröristlerin İtirafları

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı, “yeni tutuklanan teröristlerin Arabistan ve Amerika’nın kendi gruplarına destek verdiklerini itiraf ettiler” dedi.

General Muhammed Pakpur, Perşembe günü şu açıklamalarda bulundu: Geçen hafta Haş’da etkisiz hale getirilen bir terör grubunun iki üyesi eyalet polisi tarafından tutuklandı.

Bu şahıslar kendi suçlarını ve Arabistan ile Amerika’nın bu terör grubunun hedeflerine ulaşmasındaki rolünü itiraf ettiler.

Bu teröristlerden biri yakalandıktan sonra almış olduğu ağır yaralardan ötürü ölürken diğeri ise tutuklanarak gözaltına alındı.

Bu şahısların suçlarının ve Washington ile Riyad’ın onlara destek verilmesindeki rollerinin kapsamlı boyutları ilerleyen günlerde halkla paylaşılacaktır.

Düşmanın İran’ın güney doğu ve kuzey batı sınırlarındaki komplolarına değinen Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı şöyle ekledi: Arabistan ve Amerika, geçmiş yıllar içerisinde pasivize olmuş ve İran İslam Cumhuriyeti mücahitleri ülke sınırlarında kararlılıkla karşısında durduğu terör örgütlerini ve inkılap karşıtı kişileri organize ederek güçlendiriyorlar.

Geçmiş günlerde de sınırlarda ve ülke içerisinde birkaç terör girişiminin belirlenerek etkisiz hale getirildiğine değinen Pakpur şöyle dedi: Bölge ve birkaç merkezi şehrin halkına karşı ağır teçhizatlarla alçakça eylemler planlayan bu gruplar, istihbarat görevlileri ve silahlı kuvvetler güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişlerdir.

Sistan ve Belucistan eyaleti polis memurları 13 Haziran’da bir terör grubunu Haş’da etkisiz hale getirdiler. Bu çatışmalarda dört terörist öldürülürken çok miktarda patlayıcı madde ve teçhizat da ele geçirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.