İran’da yeni gaz boru hattı inşa edilecek

  • 26 Ocak 2017
  • 1.013 kez görüntülendi.
İran’da yeni gaz boru hattı inşa edilecek

Gaz Mühendisliği ve Geliştirme Şirketi Genel Müdürü, İran’ın Irak’a doğalgaz ihracatı için hazırlıklı olduğunu belirterek, İran’ın güney batısında yeni doğalgaz boru hattının inşa edileceğini söyledi.

Gaz Mühendisliği ve Geliştirme Şirketi Genel Müdürü Türbeti, İran-Irak Doğalgaz boru hattı inşaatının son durumuna işaret ederek, “Bu projeinin birinci aşamasının açılışı resmi olarak gelecek hafta gerçekleşecektir” dedi.

“Bu konuda Iraklı taraf hazırlıklı olduğu takdirde bu ülkeye doğalgaz ihracatı hususunda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır” diyen Türbeti, Irak’a doğalgaz ihracatının yeniden faaliyete geçtiği zaman İran-Irak Doğalgaz boru hattının 2.inci aşamasının da biteceğinin planlandığını dile getirdi.

İranlı yetkili, İran-Irak Doğalgaz boru hattının birinci aşamasının kapasitesi konusunda, “Bu boru hattı vasıtasıyla gündelik 5 milyon metreküp doğalgaz Irak’ın güneyindeki bölgelere taşınabilecek” şeklinde konuştu.

Son günlerde İran Petrol Bakanı’nın Uluslararası ve Ticaret İşleri Yardımcısı Emir Hüseyin Zamani Niya, Irak’a doğalgaz ihacatına ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ın doğalgaz ihracatı için tam olarak hazırlıklı olduğunu, fakat bu konudaki finansal sorunların Irak tarafından çözüldüğü takdirde doğalgaz ihracatının yeniden başlatılacağını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.