İran’dan ABD başkanının girişimine tepkiler sürüyor

  • 29 Ocak 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
İran’dan ABD başkanının girişimine tepkiler sürüyor

İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı, İranlılar’ın ABD’ye girmelerinin yasaklanmasının İran’ın bilimde ilerleme sürecinde en ufak bir etkisi olmayacağını belirtti.

İRNA’nın haberine göre, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Ferhadi bugün yaptığı açıklamada, ABD’nin İran vatandaşlarının bu ülkeye girmelerine mani olma girişimine işaretle, bu kararın İran’ın bilim ve teknoloji alanındaki faaliyeti üzerinde en ufak bir etkisi olmayacağını, ABD ve İngiltere’nin İran’in bilim ve teknoloji alanında stratejik tercihleri arasında yer almadığını, bu yüzden İran’ın bilimsel gelişme ve ilerleme sürecinde en ufak bir rol ifa etmediklerini kaydetti.

Ferhadi, İran İslam Cumhuriyeti’nin bilim ve teknolojinin iç kaynaklara dayalı bir süreç olduğunu vurguladı.

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani de, İran vatandaşlarına ABD tarafından vize verilmesinin iptali olayını o ülkenin korkularından kaynaklandığını belirterek,’’Onlar kendi gölgelerinden bile korkuyor ve onlar ırkçı huylarını yalancı demokrasi ve insan hakları söylemleri arkasında gizliyorlar’’ dedi.

Meclis’in bugünkü oturumunda açıklamada bulunan İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ‘’ABD’nin bu davranışı onların bakış açısı ve davranışlarının saçmalığını göstermektedir’’ dedi.

Laricani, ‘’Güçlü güvenlik tedbirleri olan bir ülke korku, stres ile böyle kararlar almaz. İran’ın bu listede adının geçmesi hem de terörist eylemler korkusuyla şaka gibidir. İran’ın geçen yıllarda her zaman teröristler karşısında durduğunu herkes bilmekte. İran güvenli ve kendine güvenen bir ülkedir ve ABD’nin yanlış davranışı aksine Milletler arası ilişkileri en iyi şekilde yapmakta ve İslami değerleri çerçevesinde tüm milletlerin barışçıl yaşamını desteklemektedir’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.