İran’dan ABD’nin yaptırımlarına tepki

  • 18 Haziran 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’nin yaptırımlarına tepki

Milli Güvenlik Yüksek konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani yaptığı bir açıklamada, “Nükleer anlaşmanın doğru şekilde yürütülmesini gözlemleyen İnceleme Heyeti, ABD Senatosu’nda onaylanan İran karşıtı yaptırımları dikkatlice gözden geçirip bu konuda misilleme amaçlı bazı kararlar almıştır” şeklinde konuştu.

Şemhani, ABD’nin bu tür yasadışı uygulamalarını kınayarak, şöyle dedi: ABD’nin İran’a karşı yararsız politikaları sürdürmesi bu ülkenin yöneticilerinin küresel hukuka uymayarak bölgede çatışma ve istikrarsızlığı arttırmayı planladıklarını gösteriyor.

İslami Şura Meclisi’nin ABD Kongresi’nin yaptırımlarına misliyle tepki göstereceğini bildiren Şemhani, “Direniş ekonomisyle birlikte İran’ın siyasal yapısının sağlamlaştırılması, yaptırımlara aldırmadan ekonomi, güvenlik ve siyaset alanındaki değişiklikleri yönetmede üzerinde durulan stratejik ilkelerdir” ifadelerinde bulundu.

Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri, konuşmalarının başka bir bölümünde ise şu ifadelere yer verdi: İran’a dayatılan savaş, geniş yönlü yaptırımlar ve terör eylemleri gibi yenilgiye uğramış politikalar, milletin gücüne dayanan İrandaki birlik ve istikrarın kolay şekilde hasar görmeyeceğini ispatladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.