İran’dan ABD’nin zalimane yaptırımlarına eleştiri

  • 09 Kasım 2019
  • 674 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’nin zalimane yaptırımlarına eleştiri

İran İslam Cumhuriyeti Yargı Erki İnsan Hakları Merkezi Sekreteri Muhammed Cevad Laricani, Amerika’nın İran’a dayattığı zalimane yaptırımların devam etmesini eleştirdi.

BM insan hakları konseyinin uluslararası dönemsel raporları ele aldığı UPR’ın Cenevre’de düzenlediği 34.oturumunda konuşan Yargı Erki İnsan Hakları Merkezi Sekreteri Laricani, Amerika devletinin İran’a dayattığı illegal ve insanlık dışı yaptırımların İran’da başta hayat hakkı, sağlık ve istihdam olmak üzere temel insan haklarından yararlanmayı ve iktisadi ve sosyal kalkınmanın tam olarak gerçekleşmesini engellediğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin insan hakları alanında kazanımlarını anlatan Yargı Erki İnsan Hakları Merkezi Sekreteri Laricani konuşmasının devamında Amerika’nın insanlık dışı uygulamalarını eleştirerek, insani keramet ve insan hakları BM’nin bir hibesi veya Batılı ve Avrupalı toplumların bir kazanımı olmadığını, bunlar, kökleri İslam’a uzanan İranlıların akılcılığının bir parçası olduğunu vurguladı.

Amerika Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de illegal bir karar alarak İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekildi ve kaldırılan nükleer yaptırımları yeniden dayattı.

İran İslam Cumhuriyeti ise bir yıl süren stratejik sabır ve anlaşmadan beklentileri karşılanmadıktan sonra Bercam nükleer anlaşmasındaki yükümlülüklerini askıya almaya başladı. İran bu süreçte şimdiye kadar dört adımda yükümlülüklerini askıya aldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.