İran’dan bir parlamento heyeti Suriye’ye gitti

  • 04 Ocak 2017
  • 1.017 kez görüntülendi.
İran’dan bir parlamento heyeti Suriye’ye gitti

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaattin Burucerdi bir parlamento heyeti başkanlığında Suriye’ye gitti.

Meclis Haber Ajansı’na göre, Burucerdi ve beraberindeki heyet, Suriye ziyaretinde, Suriye cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakanı ve dışişleri bakanıyla bölgesel ve Suriye gelişmeleri hakkında görüşmeler yapacak.

İslami İran ve Rusya, Suriye gelişmelerinde önemli rollerini ve görüş alış verişlerini sürdürürken İran, Rusya ve Suriye, bu ülkenin gelişmeleriyle ilgili olarak yeni bir işbirliği ve görüş alış veriş sürecine girdiler.

Bilindiği gibi Suriye’de hükümet ile muhalifler arasında son sağlanan ateşkes, IŞİD ve Fetih örgütü ile onlara bağlı terör gruplarını kapsamazken, teröristler ateşkesi çiğnemeye devam etmekteler.

Bu arada Suriye’de silahlı gruplar pazartesi günü yaptıkları açıklamada, Kazakistan’da yapılması kararlaştırılan Suriye barış müzakerelerini boykot ettiklerini bildirdiler.

Terörist gruplar ateşkesi çiğnerlerken onlara bağlı medya organları da Suriye hükümetini ateşkesi çiğnemekle suçluyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.