İran’dan, dünyada artan İslamofobi eğilimi konusunda uyarı

  • 21 Haziran 2022
  • 92 kez görüntülendi.
İran’dan, dünyada artan İslamofobi eğilimi konusunda uyarı

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mecid Tahtirevançi, Pazartesi günü dünyada artan İslamofobi eğilimi konusunda uyardı ve dini inançlara dayalı insanlara yönelik hakaretlerin yayılmasını barış içinde bir arada yaşamayı teşvik etmede önemli bir zorluk olarak nitelendirdi.

İRNA’ya göre, Mecid Tahtirevançi, BM Genel Kurulu’nda 18 Haziran Uluslararası Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Günü münasebetiyle böyle bir günün bu adla anılmasını takdir ederek ”Nefret, ayrımcılık ve şiddetin yayılması, çeşitli ülkelerdeki Müslüman topluluklara büyük acılar yaşatmıştır.” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, bu eğilimin, bazı hükümetlerin İslam karşıtı grupların eylemlerine karşı hareketsiz kalması ve İslam karşıtı medya tarafından teşvik edilmesinden kaynaklandığını ve bu durumun İslam karşıtı gruplara bazı ülkelerde başörtüsü kısıtlaması, Kuran’ın yakılması, dini sembollere hakaret gibi siyasi eylemlere yol açtığını söyledi.

İranlı yetkili, “İslamofobiye dayalı bu tür eğilimler, şiddet ve şiddet içeren aşırılık için elverişli bir ortam yarattı ve bu, ‘tüm toplulukların güvenliği ve refahının yanı sıra sosyal bütünlüğe’ ciddi bir tehdit oluşturuyor.” dedi.

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ayrıca, Siyonist rejim temsilcisinin açıklamalarını reddederek, ”Haklı olarak ırkçı ve nefret dolu politikalarıyla tanınan bu rejim, temsilcisinin tartışma yaratma ve medyada başkaları aleyhine yalan söyleme çabaları bu politikalarını gizleyemez.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.