İran’dan İHA ve savaş uçakları ortak tatbikatı

  • 12 Ocak 2019
  • 1.949 kez görüntülendi.
İran’dan İHA ve savaş uçakları ortak tatbikatı

İran ordusu hava güçleri komutanı Aziz Nesirzade, İran savaş uçaklarının insansız hava araçlarıyla birlikte ilk ortak tatbikatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Tuğgeneral Nesirzade, dün İRNA ajansına verdiği demeçte, ’97 Velayet Fedaileri Hava Tatbikatı’nın komutan ve diğer bir çok açıdan kendine özgü bir tatbikat olduğunu belirterek, ”tatbikat sırasında askeri amaçlı insansız hava araçları ve savaş uçakları ortak operasyonla belirlenen hedefleri vurmuşlardır’ dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri tarafından perşembe günü başlayan tatbikat dün belirlenen hedeflerin gerçekleşmesi ile sona erdi.

Tatbikatın sözcüsü general Alirıza Engize yaptığı açıklamada, tatbikatta daha önce belirtilen hedeflerin tamamının gerçekleştirildiğini belirtti. Engize, tatbikatta Hava Kuvvetlerinin genç pilotlarının verilen görevleri tamamen başarı ile gerçekleştirdiklerini ve tecrübelerini arttırdıklarını söyledi.

Engize, dün IRNA’ya yaptığı açıklamada, Hava Kuvvetlerinin elektronik savaş sisteminin tatbikat esnasında çeşitli şekillerle denendiğini belirterek, tatbikatta ayrıca ileri düzeydeki iletişim sistemlerinin de denendiğini söyledi.

Engize iki günlük tatbikatın birinci gününde komuta, kontrol sistemlerinin kullanıldığını belirterek, bu sistemlerin ses ve görüntülü şekilde taktik karargahların daha çok koordinasyonun saplanması için kullanıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.