İran’dan Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bağımsızlık referandumuna tepki

  • 10 Haziran 2017
  • 1.103 kez görüntülendi.
İran’dan Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bağımsızlık referandumuna tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)’nin bağımsızlık referandumunu gerçekleştireceği yönde verdiği tek taraflı kararına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)’nin bağımsızlık referandumunu gerçekleştireceği yönde verdiği tek taraflı kararıyla ilgili, “İran’ın bu konuda sergilediği açık tavrı Irak’ın toprak bütünlüğüyle ulusal birliğinin korunmasını desteklemektir” ifadelerinde bulundu.

Kasımi sözlerini şöyle devam ettirdi: Kürdistan bölgesi Irak’ın bir parçası olduğundan dolayı bu ülkenin günümüzdeki karışık koşullarının göz önünde bulundurulmasıyla IKBY’nin aldığı başta Irak Anayasası olarak ulusal kanunlarla milli dayanışmaya aykırı olan bu karar, Irak’ı istikrarsızlıkla beraber yeni krizlerle karşılaştıracaktır.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü son olarak, “İstikrarlı, birleşik ve özgür bir Irak bu ülkedeki farklı etniklerle mezheplerin menfaatini temin edecektir. Günümüzde Irak’ın böylesi bir ulusal dayanışmaya her zamandan daha fazla ihtiyacı var. Böylece Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar kanunlar çerçevesinde yapılan görüşmeler vasıtasıyla çözülmelidir” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.