İran’dan Mike Pence’e tepki: İran milleti ABD’nin dostluğunu(!) çoktan tatmıştır

  • 24 Ocak 2018
  • 1.120 kez görüntülendi.
İran’dan Mike Pence’e tepki: İran milleti ABD’nin dostluğunu(!) çoktan tatmıştır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkan Yardımcısı’nın ileri sürdüğü İran karşıtı iddialarına ilişkin bir yazılı açıklama yayınladı.

Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkan Yardımcısı’nın ileri sürdüğü İran karşıtı iddialarına ilişkin bir yazılı açıklama yayınlayarak, “Uzun senelerden beri ABD ile dostane ilişkileri yakından tadan İran halkı, art arda şahit olduğu mesnetsiz ve boş vaatlara artık hiçbir şekilde aldırmıyor. Yasal İran hükümetine karşı darbe yapması, diktatörleri destekleme, İran’a karşı açtığı savaşta Saddam’ı savunma, İranlı yolcu uçağın düşürmesi, İranlıları terörist olarak tanımlayıp acımasız yaptırımlar oluşturması bu kinci ve adaletsiz davranışların bazı örnekleri sayılıyor” ifadelerine yer verdi.

Kasımi açıklamalarına şunları da ekledi: ABD’li yetkilinin aldatıcı iddialarına ters İran hiçbir zaman nükleer silah yapmanın peşinde değildi ve bu yönde ortaya çıkan nükleer anlşma ise tam anlamıyla Amerikanların uzun bir süre ileri sürdüğü yalan ifadelerini dünya kamuoyunun önünde gün ışığına çıkardı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü son olarak, “ABD, Fars Körfezi bölgesi ile Ortadoğu’da yapmacık ve yalan tehditler oluşturma vasıtasıyla Siyonistlerin uğursuz planları yönünde Müslüman ülkelerin birliğini engelleyerek bölgedeki bazı ülkelere yoğun silah satışı yapıp büyük bir ekonomik çıkar elde etmeyi amaçlıyor” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.