İran’dan Netanyahu’ye sert cevap

  • 20 Eylül 2017
  • 1.133 kez görüntülendi.
İran’dan Netanyahu’ye sert cevap

İran’ın BM Daimi temsilcilik ataşesi, siyonist İsrail rejimi başbakanının BM Genel Kurul oturumundaki konuşmasında yaptığı İran karşıtı konuşmasını hilekar ve münafıkça niteledi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın BM Daimi temsilcilik ataşesi Hüseyin Meliki, işgalci İsrail rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun BM Genel Kuruldaki İran karşıtı konuşmasına tepki göstererek, “İsrail’in KOEP’e karşı muhalefeti bu rejimin gerçek iç yüzünden kaynaklanmakta. Zira bu rejim kesinlikle diplomasiye karşı olup sadece savaş ve çatışmaya heveslidir ve zaten temeli de çatışma, kan ve savaşla yoğrulmuştur” dedi.

Siyonist İsrail rejiminin hilekar bir tutumla kendi korkunç siyaset ve davranışlarını gizlemeye çalıştığını, ama kendi varlığını kan, terör, saldırganlık, şiddet ve savaşla korumaya çalıştığını belirten Meliki, “Netanyahu ilk önce müsebbibi olduğu 15 savaş, BM Genel Kurulun onlarca kararnamesiyle Güvenlik konseyin 100’ü aşkın kararnamesinin ihlali edilmesi, terörizme askeri ve silah yardımları, insanlığa karşı cinayet ve soy kırım, Filistinlilerin evlerinin, okul, hastane ve sağlık merkezlerinin tahrip edilmesi, Sabra ve Şatilla katliamı ve binlerce Filistinli tutuklunun zindanlarda ağır işkenceler altında öldürülmesi veya sakat bırakılması hakkında açıklama yapması gerekir” dedi.

İran’ın BM Daimi temsilcilik ataşesi, halı hazırda bölgede nükleer, kimyasal ve biyolojik çok modern bomba ve silahlara sahip olan işgal rejimi İsrail’in nükleer silahlardan arınmış bir bölgenin oluşturulmasına karşı çıktığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.