İran’dan Reuters’in yalan haberine tepki

  • 25 Aralık 2019
  • 640 kez görüntülendi.
İran’dan Reuters’in yalan haberine tepki

İran’ın İngiltere Büyükelçisi Hamid Beidinejad, Reuters haber ajansının İran’da geçen ay çıkarılan isyan olaylarıyla ilgili yalan haber yayımlamasına gösterdiği tepkide, Reuters son yıllarda İran İslam Cumhuriyeti ve bölgede direniş ekseni hakkında ön yargılı yalan haber yayımlama politikası izlediğini belirtti.

Salı günü twitter hesabında açıklama yapan İran’ın İngiltere Büyükelçisi Beidinejad, bazı medya organları eski bir siyasete göre bir yalanı inandırmak için onu oldukça abarttıklarını belirterek, Reuters’in İran’da çıkarılan son isyan olaylarında ölü sayısını 1500 ilan etmesi bunun en somut örneği olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Beidinejad, yabancı bir medya organının olay yerinde hiç bir muhabiri ve birinci elden bilgi kaynağı olmadığı halde İran’daki son olayların kurban sayısını net olarak ele geçirdiğini iddia etmesi soru işaretleri uyandırdığını vurguladı.

Beidinejad, Reuters haber ajansı bir süre önce de İran’ın üst düzey güvenlik yetkilileri S. Arabistan’ın Aramco tesislerine saldırı kararı almak üzere bir oturum düzenledikleri yönünde yalan bir haber yayımladığını, oysa bu iddiayı hatta BM müfettişleri reddettiğini kaydetti.

Reuters bölgede korsan İsrail’in çıkarlarını temin etmeye çalıştığını belirten Beidinejad, siyonistlerin sahip olduğu medya organlarının ilk görevi İsrail’i desteklemek olduğunu ifade etti.

İran’da yakıt fiyatlarını düzenleyen karar yürürlüğe girdikten sonra İran’ın bazı kentlerinde halk barışçıl protesto eylemi düzenledi, ancak bir avuç eğitimli provokatör ve isyancı halkın arasına karışarak kamu mallarına ve özellikle bankalara zarar verdi. İran halkı hemen düzenledikleri yürüyüşlerle provokatörlerden ve isyancılardan beraat ederek ülkenin güvenliğini desteklediklerini ilan etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.