İran’dan Siyonist rejimin cinayetlerine tepki

  • 15 Mayıs 2018
  • 1.192 kez görüntülendi.
İran’dan Siyonist rejimin cinayetlerine tepki

Siyonist rejim askerleri dün, Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 59 Filistinliyi şehit ederken, 2 bin 771 Filistinliyi de yaraladı. İslami Şura Meclisi, Siyonist rejimin Filistin’de işlediği cinayetlerini kınadı.

İslami Şura Meclisi temsilcileri bugün Siyonist rejimin Filisitnliler’e karşı işlediği insanlık dışı ve vahşi cinayetlerini kınadılar.

İranlı milletvekilleri mecliste “kahrolsun İsrail” sloganı atarak, Siyonist rejimin Filistin’deki cinayetine karşı nefret ve öfkelerini ortaya koydular.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani mecliste yaptığı konuşmada, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını ve Siyonist güçlerinin Filistinlilere saldırılarını kınadı.

ABD’nin Kudüs kararına da değinen Laricani, şunları kaydetti: ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması, dün ABD Başkanı Trump tarafından gerçekleştirildi. Dünya çapında neredeyse bütün ülkeler bu eylemi kınadı. Herkesin bu eylemin BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu’nun kararına karşı olduğunu bilmesine rağmen, görünüşe göre uzun bir süre önce ABD’liler bu uluslararası kuruluşları itibarsızlaştırmaya karar vermişler.

“Dün Gazze’de yapılan protestolar Filistin halkının meşru haklarını elde etmek için direndiğini ve dinamik bir ulus oluğunu gösterdi” diyen Laricani, şöyle devam etti: Filistin’de başlatılan yeni hareketlilik, Siyonitlerde büyük bir kaygı yarattı. Bu nedenle aptacla girişimlerde bulunuyorlar

Trump’a seslenen İran Meclis Başkanı, “Bay Trump! Filistinliler yüzyılın en büyük anlaşmasını tarihin en büyük rezaletine çevirdiler ve (siz) bunu yaparak Filistin ve Müslüman halklarını daha da birleştirdiniz. Bu mesele (Müslümanların) zaferlerinin ana fakörü olacak ve hiçkimse vaatlerinizi önemsemeyecektir” diye konuştu.

İran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht da bugün düzenlediği basın toplantısında Gazze’deki cinayetler ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını şiddetli biçimde kınayarak, uluslararası camiadan bu cinayetlere tepki göstermesinin beklendiğini kaydetti.

Nobaht açıklamasında İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin 59 Filistinli’nin şehit olması ve 2771 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Gazze sınırındaki cinayetleri ve de ABD’nin yasalara aykırı biçimde büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını şiddetle kınadığını belirterek, uluslararası camiada’dan bu girişime ve ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesine karşı tepki göstermesi beklendiğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcsü Behram Kasımi de, terör rejimi İsrail’in dün Gazze Şeridi’nde ve diğer işgal altındaki Filistin topraklarında 50’den fazla Filistinliyi şehit etmesi ve binlercesini yaralamasını kınarken, uluslararası toplumdan bu cinayetlere karşı derhal tepki göstermelerini istedi.

Kasımi, çocukların, kadınların ve savunmasız Filistinlilerin öldürülmesinin ve Filistin topraklarının işgalinin, siyonist rejim İsrail’in 70 yıldır asli bir stratejisine dönüştüğünü belirterek, dün, Amerikalılar ve siyonistlerin Amerikan büyükelçiliğinde  masum insanların kanlarını akıtarak kutlama yaptıklarını söyledi.

Sözcü, siyonistlerin Filistin’de daimi bir şekilde sürdürdükleri bu cinayetlerin Amerika ve bölgedeki kukla ve işbirlikçi bazı rejimlerin zillet dolu ve ihanetlerinden ve desteklerinin bir neticesi olduğunu belirterek, Amerika ve hamilerinin mazlum Filistin halkının akıtılan kanlarının ortağı olduğunu söyledi.

Kasımi, İran’ın Filistin halkının işgalci, zorba ve canilere karşı sabırlı ve meşru direnişine desteğini sürdüreceğini bildirirken, uluslararası kuruluşlar, bölge halkı ve uluslararası toplumdan, Kudüs’ün işgalcisi rejimin cinayetlerini kınamalarını istedi ve ”bu rejimin savaş suçu işlediği gerekçesiyle Uluslararası Mahkemede yargılanmasını istedi.

İran Dışişleri Sözcüsü, Müslüman milletler ve dünya özgürlükçülerinden siyonistlerin Filistinlilere karşı cinayetlerini ve Trump’ın büyükelçiliği Tel Aviv’den Kudüs’e intikalini içeren gayri meşru girişimini kınamalarını ve Filistin halkına destek vermelerini istedi.

İslami İran Devrim Muhafızları da yaptığı açıklamada da, ABD büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması ve ırkçı İsrail’in Gazze’de Filistinlilere yönelik cinayet girişimini çok sert bir şekilde kınayarak, bu şeytani komploların İslam ümmetinin vahdetinin artması ve Kudüs’ün işgalcilerinin kökünün kazınmasının gerçekleşmesine vesile olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.