İran’dan Suudi Arabistan’daki idamlara tepki

  • 25 Ağustos 2018
  • 1.257 kez görüntülendi.
İran’dan Suudi Arabistan’daki idamlara tepki

İran Yargı Erki İnsan Hakları Komitesi bir açıklama yaparak, Suudi Arabistan Başsavcılığının Esra Gamgam ve eşi ile 3 siyasi aktivist hakkındaki idam talebinden dolayı esef duyduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan Başsavcılığı 29 yaşındaki Suudi Arabistanlı aktivist Esra Gamgami ve eşi Musa Haşim hakkında, Katif bölgesinde hükümet karşıtı gösteri için hazırlık yaptığı suçlamasıyla aralık 2015’den beri tutukluluk kararı vermiştir.

İran İnsan Hakları Komitesi, Suudi Arabistan’ın aydın, hak yanlısı ve zulüm karşıtı Müslümanları “terörizm” yaftası ve suçlamasıyla bastırma politikasının, komik ve kabul edilemez olduğunu belirterek, Suudi yöneticilerin bölgede yüz binlerce masum sivilin katlinden sorumlu olduğunu kaydetti.

Açıklamada yarıca Suudiler’in terör örgütü Münafıklar, el Kaide, IŞİD ve diğer canilere para ve silah yardımında bulunduğuna işaretle, Suudiler’in karnesinin geniş çaplı cinayetleri içerdiğini, Yemen’in Hudeyde vilayetinde 31 kişinin ölümüyle sonuçlanan sivil katliamının bunun son örneği olduğunu belirtti.

İran İnsan Hakları Komitesi, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin Suudi yöneticilerin mazlum Suudi Arabistan ve Yemen halkı başta olmak üzere bölgede saldırı altındaki milletlere karşı cinayetlerinin ortağı olduğunu ve hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.