İran’dan UAEA’ya ciddi uyarı

  • 31 Temmuz 2016
  • 1.050 kez görüntülendi.
İran’dan UAEA’ya ciddi uyarı

İran İslam cumhuriyeti, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı yetkililerine, İran’ın gizli belgelerinin sızdırılması konusunda ciddi uyarıda bulundu.

İran Atom Enerjisi Kurumu (İAEK) Sözcüsü Behruz Kemalvendi, dün akşam katıldığı İRİB televizyonu birinci kanalında bir programda bu konuyu açıklayarak, İran’ın yazılı ve sözlü olarak gizli belgelerin sızdırılmasıyla ilgili Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı UAEA’ya ciddi uyarıda bulunduğunu bildirdi.

İran’ın KOEP nükleer anlaşmasına tamamen bağlı kaldığını ancak, asıl karşı taraf bu anlaşmayı çiğnediğini vurgulayan, Kemalvendi, İran’ın gizli belgelerinin sızdırılması meselesine de temasla, UAEK’nın bu belgenin ajans tarafından sızdırılmadığını açıkladığını ancak İran’ın ciddi olarak bu konuda kaygı duyduğunun iletildiğini söyledi..

KOEPnükleer anlaşmasına da değinen Kemalvendi, İran KOEP nükleer anlaşmasını ihlal etmediğini, asıl karşı tarafın bu anlaşmayı çiğnediğini vurguladı.

Kemalvendi, karşı taraf büyük firmalara nükleer meselenin dışında terör ve insan hakları ile ilgili yaptırımların devam ettiğini, fakat nükleer yaptırımlar kaldırıldığını söyleyebileceğini, ama bunu yapmadığını ve perde arkasında bu firmalara bazı sinsi tavsiyelerde bulundukları anlaşıldığını kaydetti.

Siyonist İsrail rejiminin, yönetim kurulu üyesi tüm ülkelerin itirazlarına rağmen kendi atom bombalarının sayısını ilan etmekten kaçındığını belirten İran Atom Enerjisi Kurumu (İAEK) Sözcüsü Behruz Kemalvendi, Erak ağır su reaktörünün yeniden yapılandırılması meselesine de temasla, bu projenin İran’ın kontrolünde başka ülkelerin işbirliği ile gerçekleşeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.