İran’ın BM temsilcisinden büyük güçlere eleştiri

  • 16 Şubat 2016
  • 826 kez görüntülendi.
İran’ın BM temsilcisinden büyük güçlere eleştiri
İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki temsilcisi ve büyükelçisi Gulam Ali Hoşro, büyük güçlerin kalkınmakta olan ülkelerin haklarına yönelik başına buyruk ve tek yanlı siyasetlerini sert dille eleştirdi.

Hoşro, Bağlantısız Hareketi adına Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamada, bu kurumun kuruluşunun 70. yıldönümü vesilesiyle, BM bildirgesini barış ve güvenliği sağlamada tek yol olarak gördüklerini bildirirken; kalkınmış ülkelerin kalkınmakta olan ülkelerin iktisadi ve içtimai haklarına yönelik duyarsızlıklarının dünyanın güvenlik ve barışı tehlikeye attığını söyledi.

İranlı yetkili büyük güçlerin tek yanlı ve başına buyruk bu girişimlerini kalkınmakta olan ülkelerin haklarına tecavüz olarak niteledi.

Hoşro, milli hakimiyet haklarına saygı, ülkelerin eşitliği, bağımsızlığı, zorbalığa karşı olmak ve uluslararası ilişkilerde her türlü aracın tehdit olarak kullanılmasına karşı olmanın, Bağlantısız Hareketi’nin ilkelerinden olduğunu belirterek; bundan dolayı, bütün ülkelerin haklarına saygının zaruri olduğunu söyledi.

İran’ın BM temsilcisi, bazı bağlantısızlar hareketi üyesi ülkelerin özgürlük ve bağımsızlıklarını kısıtlamak için bu ülkelerin aleyhinde iktisadi düşmanca girişimlerde bulunulamayacağını da hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.