İran’ın BM Teşkilatı elçisi, yaşanan mevcut olaylar sürecinden kaygı ve rahatsızlığını dile getirdi

  • 06 Nisan 2016
  • 992 kez görüntülendi.
İran’ın BM Teşkilatı elçisi, yaşanan mevcut olaylar sürecinden kaygı ve rahatsızlığını dile getirdi
İran’ın BM Teşkilatı elçisi, nükleer silahsızlanma alanında yaşanan mevcut olaylar sürecinden kaygı ve rahatsızlığını dile getirdi.

Dün BM teşkilatı Genel Kurul Nükleer Silahsızlanma oturumunda konuşan İran İslam Cumhuriyetinin BM Elçisi ve Daimi Temsilcisi yardımcısı Gulam Hüseyin Dehgani, Nükleer silahsızlanma konvansiyonu NPT anlaşmasının 6. maddesi uyarınca ülkelerin nükleer silahsızlanma sorumluluğunun icrasında kayda değer hiç bir gelişmenin sağlanmadığını ve İran İslam Cumhuriyetinin bu sürecin devam etmesinden kaygılandığını belirterek, bugün özellikle Amerika ve İngiltere’de nükleer silahların modernezisayonu ve güçlendirilmesi için çok büyük bütçelerin tahsis edildiğini, Amerika’nın bir trilyonluk bütçeyle bu alandaki çalışmalara bağladığını, demode nükleer silahlarını, daha etkili modern silahlarla değiştirmek istediğini bildirdi.

Ortadoğu bölgesinde de işgalci siyonist İsrail rejiminin tek nükleer güç olduğunu belirten Dehgani halı hazırda İsrail işgal rejiminin nükleer silahsızlanma önünde önemli bir engel teşkil ettiğini bildirdi.

Dehgani bazı ülkelerin nükleer alandaki çifte standart tutumlarını da eleştirerek bugün İsrail elinde nükleer silahların bulunmasının böyle bir siyasetin sonucu olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.